Štýl majstra sveta

Čapujeme štýlom majstra sveta v čapovaní piva:

Našou snahou je čo najkvalitnejšie pivo na stole zákazníka . Za tým účelom naši výčapníci absolvovali školu čapovania majstra sveta v čapovaní,víťaza svetového finále súťaže Master Bartender v konkurencii 17 štátov z celého sveta ,aby sme zákazníkovi načapovali pivo v bezvadnom stave a zachovalo si všetky detaily chuti.
Všetky nižšie uvedené druhy čapovania majú zásadnú zhodu a to čapovanie na jeden záťah.

 

HLADINKA
Vrcholom  majstrovského umenia je čapovanie piva na jeden záťah. Čapuje sa na jeden záťah iba niekoľko sekúnd, a preto dostane zákazník pivo v najčerstvejšej prvotriednej kvalite. Pri tomto štýle sa pivo  čapuje do vždy  dôkladne umytého  a perfektne  opláchnutého pohára neprerušovane pod uhlom 45°.Výsledkom je pivo o ideálnej teplote 7° C so správnym pomerom krásnej krémovej peny.

MLIEKO
Účelom je naplniť pohár až po okraj krémovou až smotanovou  pivnou penou,ktorá je pitná  a plná piva. Na prvý pohľad pripomína pohár mlieka-odtiaľ pochádza i jeho názov. Kúzlo „mlieka „ sa naplno prejaví,len ak je vypité ihneď po načapovaní .Obľúbili si ho najmä ženy.

 

ŠNYT alebo KOŠTOVKA

Šnýt je populárny spôsob pitia u znalcov. Jedná sa tiež o pivo čapované na jeden záťah s hustou penou,ale iba niekoľko centimetrov pod okraj pohára. Podáva sa ako malé pivo vo veľkom pohári.

 

ČOCHTAN

Čochtan sa čapuje presne naopak ako „mlieko“,podobne ako v Anglicku.Pohár sa naplní pivom úplne bez peny. Obsahuje najviac prírodného CO.Je pre chlapov ,čo majú radi ostré pivo.

 

NA DVAKRÁT

Je veľmi rozšírený spôsob čapovania.Bohužiaľ nejedná sa o ten najlepší postup. Pivo stráca na svojej plnej chutin na teplote „ říze“,jeho pena nie tak lahodná.

 

...súčasťou poctivej starostlivosti o pivo je sanitácia pivných trubiek?

 V našej pivárni sa nám o čistotu trubiek stará špecializovaná externá firma, ktorá na našej prevádzke vykonáva sanitáciu pravidelne každý týždeň.  Je tak zabezpečená vysoka kvalita čapovania našich pív.