Štýl majstra sveta
Čapujeme štýlom majstra sveta v čapovaní piva:
Našou snahou je čo najkvalitnejšie pivo na stole zákazníka . Za tým účelom naši výčapníci absolvovali školu čapovania majstra sveta v čapovaní,víťaza svetového finále súťaže Master Bartender v konkurencii 17 štátov z celého sveta ,aby sme zákazníkovi načapovali pivo v bezvadnom stave a zachovalo si všetky detaily chuti.
Všetky nižšie uvedené druhy čapovania majú zásadnú zhodu a to čapovanie na jeden záťah.
HLADINKA
Vrcholom majstrovského umenia je čapovanie piva na jeden záťah. Čapuje sa na jeden záťah iba niekoľko sekúnd, a preto dostane zákazník pivo v najčerstvejšej prvotriednej kvalite. Pri tomto štýle sa pivo čapuje do vždy dôkladne umytého a perfektne opláchnutého pohára neprerušovane pod uhlom 45°.Výsledkom je pivo o ideálnej teplote 7° C so správnym pomerom krásnej krémovej peny.
MLIEKO
Účelom je naplniť pohár až po okraj krémovou až smotanovou pivnou penou,ktorá je pitná a plná piva. Na prvý pohľad pripomína pohár mlieka-odtiaľ pochádza i jeho názov. Kúzlo „mlieka „ sa naplno prejaví,len ak je vypité ihneď po načapovaní .Obľúbili si ho najmä ženy.
ŠNYT alebo KOŠTOVKA
Šnýt je populárny spôsob pitia u znalcov. Jedná sa tiež o pivo čapované na jeden záťah s hustou penou,ale iba niekoľko centimetrov pod okraj pohára. Podáva sa ako malé pivo vo veľkom pohári.
ČOCHTAN
Čochtan sa čapuje presne naopak ako „mlieko“,podobne ako v Anglicku.Pohár sa naplní pivom úplne bez peny. Obsahuje najviac prírodného CO.Je pre chlapov ,čo majú radi ostré pivo.
NA DVAKRÁT
Je veľmi rozšírený spôsob čapovania.Bohužiaľ nejedná sa o ten najlepší postup. Pivo stráca na svojej plnej chutin na teplote „ říze“,jeho pena nie tak lahodná.
...súčasťou poctivej starostlivosti o pivo je sanitácia pivných trubiek?
V našej pivárni sa nám o čistotu trubiek stará špecializovaná externá firma, ktorá na našej prevádzke vykonáva sanitáciu pravidelne každý týždeň. Je tak zabezpečená vysoka kvalita čapovania našich pív.