Naše pivá

 

Tankové pivo Kozel 11%

Čím je tankový Kozel iný?

Pivárne kde je nainštalovaná tanková technológia sú výnimočné ponukou čerstvého nepasterizovaného tankového piva . Je to najčerstvejšie pivo,aké sa môže ku konzumentovi dostať. Pivo sa do tankov plní priamo v pivovare a následne je dovezené  priamo do našej pivárne. Odpadá celá sieť distribútorov, medziskladov a plniacich liniek. Neprichádza do styku s kyslíkom alebo so vzduchom .Nedochádza tak k jeho zvetrávaniu, čo má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a trvanlivosť. Pivo sa uchováva pri rovnakej teplote od výroby až po pohár zákazníka. Tak si uchováva všetky pôvodné chute,chmeľovú arómu a neprekonateľnú čerstvosť.Na Kysuciach si ako prví môžete takýto výnimočný pivný zážitok so značkou Veľkopopvický Kozel vychutnať práve v našej Pivárni u Kultána.                                                                                 

                                                                                          

Radegast  12%– svetlý ležiak s plnou horkou chuťou, trikrát chmelený, výrazná chmeľová aróma je dosiahnutá použitím troch druhov moravského chmeľu. Prvá várka bola uvarená v roku 1970 v Nošoviciach (okres Frýdek -Místek). Názov si vybrali samotní občania tejto oblasti v ankete, kde sa najviac objavoval názov Radegast - pivo nesie meno podľa pohanského  boha slnka , úrody Radegasta. Vzniklo na popud banníkov, ktorí chceli po namáhavej práci kvalitné horlé pivo. Dnes pivovar Radegast symbolicky podporuje FC Baník Ostrava (futbalový klub) na významných udalostiach.  

 

 

Plzeňský Prazdroj 12% – legenda medzi pivami

Prvá várka tohto dnes veľmi uznávaného a obľúbeného zlatistého moku bola uvarená už v roku 1842. Ide o svetlý spodne kvasený ležiak, ktorý sa stal historickým vzorom pív plzeňského typu. Je charakteristický harmonickou a lahodne horkou chuťou. 

 

 

 

 

 

 

 

.... v závere by sme radi poznamenali: Milí konzumenti percento,  ktoré sa udáva pri značke piva (12%, 10%) nie je obsah alkoholu v pive, ale  je to cukor, ktorý sa nahádza v jačmeni(v obilninách) pred začatím kvasenia = zvyškový nevykvasený cukor. V skutočnosti má pivo 12%  =  5% alkoholu a pivo 10% iba 4,5% alkoholu .